OTP Magánnyugdíjpénztár megszűnik

megszűnik a magánnyugdíjpénztárAz OTP Magánnyugdíjpénztár október elején küldött levelet a pénztártagjainak, amelyben felvázolták, hogy két út közül választhatnak, vagy a pénztár jövőbeli működéséhez szükséges összegeket be tudják adományokból szedni a tagoktól, vagy ennek hiányában a végelszámolást választják. Már az akkori levélből is kiderült, hogy a gyenge tagi aktivitás miatt valószínűsíthetően az igazgatótanács a végelszámolást fogja javasolni a küldöttgyűlésnek.

Úgy látszik ez utóbbi forgatókönyv lép életbe, az igazgatótanács küldöttgyűlési meghívójában ugyanis a végelszámolással, jogutód nélküli megszüntetésre vonatkozó javaslat szerepel a napirendi pontok között. A közgyűlés december 10-én lesz, az viszont nem derül ki a meghívó szövegéből, hogy pontosan mikor szűnhet meg a pénztár.

Ezzel a megmaradt pénztárak közül a második legnagyobb távozik a piacról, és újfent bebizonyosodott, hogy a pénztárak csak úgy maradhatnak fent, ha a tagok adományt adnak, különben a működés nem tartható fent.

A szektor többi, megmaradó szereplője számára ez egy érdekes helyzetet jelent, hiszen körülbelül 13 500 tagnak kell majd döntenie. Nagy kérdés, hogy a tagok egy másik pénztárba átlépve mennyire változtatják meg a magatartásukat.

Napi Gazdaság/hvg.hu/portfolio.hu