Mi a második legjobb női munkahely titka?

női munkahelyekA pályázat kiírója, a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség célul tűzte ki, hogy rámutat az esélyegyenlőségi szempontok mellett a nők foglalkoztatásának gazdasági szükségszerűségére és jó példákat mutat be, amelyeket más vállalkozások is átvehetnek. Az ÉDV Zrt. munkavállalóinak közel 30 százaléka nő. Az itt dolgozó nők többsége a pályázat keretében kitöltendő kérdőíven kiemelten pozitívan nyilatkoztak munkáltatójukról. A pályázat elbírálása során ez igen nagy súllyal esett latba.

Az Északdunántúli Vízmű női dolgozói elmondták, hogy a társaság rendelkezik egészségmegőrző stratégiával, biztosítja számukra az egészséges munkavégzéshez szükséges feltételeket; sportnapokat, egészségmegőrző és családi rendezvényeket szerveznek. A dolgozóknak lehetőségük van prevenciós szűrővizsgálatokon részt venni, és legfőképpen támogatják a női munkatársak karrierépítési törekvéseit.

Kreitner Krisztina, az Északdunántúli Vízmű PR vezetője, a pályázat koordinátora elmondta, hogy 2011-ben Család-munka auditon vettek részt, amelynek keretében a vezetőség célul tűzte ki a rugalmas munkaidő, illetve a távfoglalkoztatás bevezetését a GYES-en lévő kolléganőknek. "Az ÉDV Zrt. vezetése kiemelt figyelmet fordít munkatársaira, és törekszik arra, hogy megteremtse számunkra a munkavégzéshez szükséges ideális körülményeket " - fogalmazott a pr vezető.

HR Portál