Közösségi média vs. álláskeresők - Figyeljünk, mert figyelnek!

Álláskeresés idején sok időt fordítunk önéletrajzunk csiszolására és az interjúra való felkészülésre. Ám minden igyekezetünk kárba veszhet, ha a HR-es személy megtekinti közösségi média profilunkat, amely nem túl jó fényben tűnt fel minket.

A HR-esek jó része figyelemmel követi a különböző közösségi média oldalakon regisztrált álláskeresőket. Ezért például Facebook oldalunkon nem tanácsos agresszív, sértő kommenteket és megjegyzéseket tenni vagy személyiségünkről negatív képet festő fotókat megosztani, mert adott esetben a munkáltató ellenőrizheti ezen információkat.

Ne feledjük, ha valamit megosztunk egy közösségi oldalon, azon információk a webes keresőkben is elérhetőek lesznek, így gyakorlatilag bárki láthatja azokat.

A nyomon követés mélysége nem minden munkáltató esetében azonos!

Ne feledjük, ha valamit megosztunk egy közösségi oldalon, azon információk a webes keresőkben is elérhetőek lesznek, így gyakorlatilag bárki láthatja azokat. Ám fontos megjegyeznünk, hogy a nyomon követés mélysége nem minden munkáltató esetében azonos. Azonban ahogy megyünk előre az időben, egyre kifinomultabbá válnak a keresési módszerek, mert minden vállalatnak az a célja, hogy a lehető legjobb munkaerő kerüljön kiválasztásra. Lehet, hogy például exkluzív brazíliai legénybúcsúnk életünk egyik maradandó élménye, ám jobban tesszük, ha az ott készült képeket inkább megtartjuk magunknak és nem osztjuk meg a fél világgal, mert az imidzs, amit rólunk fest nem biztos, hogy a munkáltató szemében is egy pozitív képet fog mutatni személyünkről.