Kivonul a Bricostore - Minden hazai áruháza bezár

ABezárnak a Bricostore üzletek Magyarországon francia Bricostore december 31-ével kivonul Magyarországról, bezárja kilenc üzletét, így legalább ezer ember maradhat munka nélkül.

A Bricostore Törökbálinton, Győrben, Budakalászon, Fóton, Soroksáron, Székesfehérváron, Csömörön, Szekszárdon, valamint Miskolcon üzemeltet üzleteket. A cég 1997-ben telepedett meg hazánkban, 2007-ben nyitotta első üzletét, most pedig 2012. december 31-ig mindegyiknek bezárja kapuit.

1000 ember veszítheti el munkáját a Bricostore kivonulása miatt

Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke elmondta, emiatt legalább ezren veszíthetik el munkájukat. Hozzátette, hogy a korábbi tervek szerint már november végén bezártak volna, nem ismert okból azonban az év végéig kitolták a dátumot.

A francia tulajdonú áruházláncnak a vesztesége a céginformációs adatok szerint 2009 óta folyamatosan nőtt. 2009-ben több mint 740 millió, a következő évben 1,6 milliárd, majd 2011-ben már csaknem 2,2 milliárd forintos mínuszt könyvelt el - írja az MTI.

A Bricostore Hungária Barkácsáruház Kereskedelmi Kft. 670 munkavállalót foglalkoztat a céginfó adatai szerint. A Bricostore honlapja szerint azonban további két céggel, a Bricostore Hungária Beszerzési Kft.-vel. és a Bricostore Hungária Ingatlan Kft.-vel van jelen Magyarországon, így az ezer fős létszám megközelítheti a valóságot.