Gyermekvállalás után vissza a munkába?

Nehéz gyes után a munkábaállásAmennyiben sor kerül egy személyes, vagy telefonos interjúra, biztosak lehetünk benne, hogy felkeltettük a személyzetis, kisebb cég esetén a tulajdonos érdeklődését. Mivel a nehéz gazdasági időkben rendszeres a többszörös túljelentkezés, a HR-esek válogathatnak a jelöltek között.

Ahhoz, hogy sikeres legyen az álláspályázat, el kell oszlatnunk az interjúztató félelmét. Foglald bele a mondanivalódba, hogy az utóbbi időben utánaolvastál a szakmai újdonságoknak, felfrissítetted a tudnivalódat.

Mindenképpen hívd fel a figyelmét arra, hogy az otthon töltött időszak alatt sem tétlenkedtél, hanem foglalkoztál szakmai dolgokkal. Könyvelőként megemlítheted, hogy egy-két ismerősödnek te végezted a könyvelését, így nem jelentenek gondot számodra az aktuális szabályok.

Nem árt, ha valóban felkészülsz a szakmai újdonságokból - olvass utána blogokon, szakmai oldalakon, folyóiratokban. Esetleg egy volt kollégádat is megkérdezheted a változásokról, hiszen ő nap mint nap gyakorolja a szakmáját.

Az állásinterjú során érdemes kitérni arra, hogy bár eddig Te voltál otthon a gyermekeddel, de szükség esetén a párod, vagy a nagyszülők is besegíthetnek, így ha a cégnek szüksége van rád, más is tud vigyázni a gyermekre.

Ne félj kezdeményezni, és menj elébe a munkáltató esetleges aggodalmainak. Térj rá ezekre a kényes pontokra, mert lehet, hogy elmulasztanak rákérdezni, de mivel Te felveted a kérdést, azt mutatod, hogy nyílt vagy, és átgondoltad a munkavállalást.

Nem árt, ha lelkesedést mutatsz a munkavállalás iránt, és biztosítod az interjúztatót, hogy nem csak azért állsz újra munkába, mert nincs lehetőséged tovább otthon maradni. Inkább azt a részét emeld ki, hogy újabb kihívásokra vágysz, hiányzik a munkahelyi légkör, ismét eljárnál otthonról.

Sikeres állásinterjút!

Web.: http://angol-allasinterju.eu

Facebook: http://www.facebook.com/allasinterjuangolul